Ez a japán desszert leolvasztja a hasi zsírt: már 3 nap után látványos a hatás

A japán kuzumochi zsírégető hatása

A kuzumochi egy tradicionális japán desszert, amely nem azonos a klasszikus rizses mochival. Ennek az édességnek az alapja a kudzu gyökér – egy rendkívül különleges és régóta gyógyászati célokra is használt növény, amely természetes keményítőt tartalmaz, és amiből a kuzu por készül. Ez a keményítő a japán népi gyógyászat szerint nemcsak gyomornyugtató, hanem segítheti a szervezet anyagcseréjét is. A kudzu gyökér egyik fő hatóanyaga a puerarin nevű izoflavonoid, amelyet több tanulmány is összefüggésbe hozott a zsírszövetek csökkenésével, valamint a vércukorszint és inzulinérzékenység javulásával. A Journal of Nutritional Biochemistry egyik tanulmánya szerint a puerarin csökkentheti a zsigeri zsírszintet és javíthatja az anyagcserét, különösen elhízott vagy metabolikus szindrómával élő embereknél. Ráadásul a kuzumochi nem tartalmaz feldolgozott cukrot, jellemzően enyhén édesített barna cukros szójasziruppal (kuromitsu) és szójaliszttel (kinako) tálalják, így vércukorbarát édességnek is tekinthető. Magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel, segíthet a teltségérzet kialakításában, és elkerülhető vele a hirtelen vércukorszint-ingadozás – ami gyakran a hasi zsírfelhalmozódás egyik fő oka. A japánok ezt a desszertet nem kúraszerűen fogyasztják, hanem rendszeresen beépítik az étrendjükbe. Éppen ez az, ami a legnagyobb hatással lehet: nem egy extrém diétáról vagy újabb divatos csodaszerről van szó, hanem egy hagyományos, egyszerű ételről, amely a természetes alapanyagaival és kiegyensúlyozott hatásaival illeszkedik az egészségtudatos táplálkozásba.

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

 

Leadfotó: 123rf

24 óra