Így készítheted el otthon az agyonhypeolt Dubaji csokoládét
Egyszerű és olcsó: egyszerre szuper krémes és ropogós, és pótolja a pisztáciahiányt. De vajon mitől olyan különleges a dubaji csokoládé? És hogyan lehet otthon elkészíteni?
A csokoládé az édességek világának egyik klasszikusa, néhány hónapja pedig egy dubaji cég egy új változatot dobott piacra. Az úgynevezett dubai csokoládét. A termék akkora hypeot kapott a közösségi oldalakon, hogy marketingre nem is nagyon kellett költenie a vállalatnak, és azóta rengeteg cég megpróbál felülni a vonatra, ami a sikernek köszönhetően biztosan szép bevételeket eredményez.
Házilag is elkészíthető
A dubaji csokoládé egy pisztáciakrémmel és kataifi-tésztával, más néven angyalhajjal töltött tejcsokoládé. Az utóbbi ostyavékony, ropogós tésztaszálakra utal, és kadayif néven gyakran használják a török és az arab konyha desszertjeiben is. Egy tábla ilyen csoki körülbelül 6 ezer forintnál kezdődik, azaz a különlegessége az árában is megmutatkozik. A származási helyéről elnevezett édesség pedig hamar nemzetközi jelenséggé vált. A jó hír, hogy azóta az is kiderült, otthon, olcsón is el lehet készíteni.
Hogy hogyan, azt is eláruljuk a galériánkban!