Könnyekben tört ki a nő, amikor közelebbről megnézte a sirály lábát - Videó

Csak egy fotót akart készíteni az előtte álló sirályról a nő, amikor jobban megnézte az állatot, nem hitt a szemének. Nem is sokáig tudta visszatartani az érzéseit.

Tina Provis a sydney-i Balmoral Beachen látta meg a méretes madarat, épp előtte ácsorgott unottan. Gondolta, csinál is róla egy képet, mert ilyen közel, ilyen békésen ácsorgó sirályt ritkán lát az ember. Aztán amikor közelebbről megnézte, úgy érezte, valami nem stimmel az állattal. Néhány pillanattal később pedig rá is jött, hogy mi. Tina szíve azonnal összeszorult: a madár jobb lába ugyan még megvolt, de az már holtan lógott egy cérnaszálon. Ami viszont az állat testéről lógott le. A sirály nyilvánvalóan egy horgászzsinórba gabalyodott bele napokkal vagy hetekkel korábban.

A nő egy videót posztolt a szegény madárról, majd az autójában ülve mondta el a gondolatait.

@tinaprovis

This little guy deserves his own pixar movie to tell his story !!!

♬ original sound - Tina

„Annyira elszomorít, hogy ez a szegény sirály csak úgy repked” - mondja könnyes szemmel Provis. „Próbáltam visszamenni és megkeresni, de nem volt ott” - folytatta. A felvételét milliók látták eddig is, és sokak szíve szakad meg. A Yahoo News Australia pedig annak is utánajárt, mennyire megszokott látvány az ilyen. "Túl gyakori" - mondta a lapnak Sean Dooley, madárszakértő, aki ennek ellenér epozitív dolgot is mondott. „Reménykeltő, hogy az olyan dögevők, mint a sirályok, képesek túlélni egy hiányzó lábbal is. Tehát ez nem feltétlenül halálos ítélet ennek a madárnak” - tette hozzá.

Egy másik gond: a madarak a fészkükbe is építenek be szemetet, amibe viszont a fiókák is beakadhatnak.

Címlapfotó: TikTok/tinaprovis

24 óra