Felugrik a husky a kerítésre: amit ezután tesz, megdöbbenti a világot - Videó

Megtehetné, ha akarná - de nem akarja! A Myy nevű kutya több mint egy hete okoz meghökkenést az Instagramon. Megmutatja egy videóban, milyen különös képességgel rendelkezik.

Myy egyike annak a körülbelül száz huskynak, amelyek a finnországi Rovaniemiben található Arctic Circle Husky Parkban élnek - közvetlenül a lappföldi Mikulás otthona mellett! Bár az ottani huskykat fajuknak megfelelően tartják, és rengeteg mozgásra is lehetőségük van, időnként mégis a ketrecükben kell maradniuk. Nemrég Myy azonban megmutatta, csak azért van a ketrecében, mert ott akar maradni. Mert - ha tetszik, ha nem - bármikor kiszökhetne onnan. Ez abból a videóból derül ki, ami múlt héten kelt szárnyra a neten. Abben azt látjuk, ahogy a kutya először magasra ugrával próbál átugrani a kerítésen, de ez esélytelen. Aztán megmutatja, van egy bevált trükkje:

A husky a rácsokon mászik fel a több métere skerítés tetejére - mint egy pók!

Fentről szétnéz, majd visszaugrik. A videó pedig azért készült, mert az állatvédők is felfigyeltek erre a képességére, de: "Mindig a ketrecében marad” - olvasható a videó melletti kommentárban. A parkot azért hozták létre, hogy a kutyák, a látogatók és a személyzet is jól érezze magát. A jelek szerint Myy így is tesz. És marad.

Címlapfotó: Instagram/huskyparkarcticcircle

24 óra