Ezért kellene egy csésze sót tennie mindenkinek a hűtőbe

A húst, a sajtot és a különböző zöldségeket is hűvös helyen kell tárolni, hogy hosszabb ideig frissek maradjanak. Más élelmiszerek, például fűszerek, olaj vagy méz gond nélkül tárolhatók a konyhaszekrényben, még akkor is, ha nem feltétlenül oda valók. A só is ilyen, mindazonáltal hasznos lehet, ha egy csészével teszünk a hűtőbe is.

A sót egykor "fehér aranyként" ismerték, és néha még a valódi aranynál is értékesebb és drágább volt. A középkorban és az újkor kezdetén ugyanis a só ritka és értékes árucikk volt. Mára az egykori luxustermékből tömegáru lett, a hasznos tulajdonságai azonban megmaradtak. Nap mint nap ki is hazsnáljuk ezeket - például úgy, hogy egy csésze sót teszünk a hűtőbe. Vagy Te nem vagy köztük?

Felszívja a vizet

Általánosan ismert, hogy a só eltávolítja és magába szívja a nedvességet. Ezt a tulajdonságát a hűtőszekrényben is hasznosíthatjuk. Ehhez nem kell más tenned, mint egy tál sót a hűtőben tárolt zöldségek mellé - például a zöldségrekeszbe. Az eredmény: a zöldségek sokkal tovább maradnak frissek és ropogósak. A legjobb, ha körülbelül háromhetente cseréled le ezt a sót.

Miért alkalmas erre különösen a só? - Azt is eláruljuk.

Lapozz a folytatásért!

24 óra