Ettől az egy dologtól lesz kellemetlenül ragacsos a rizs: szinte minden háziasszony elköveti ezt a hibát

Ha te is pergős, tökéletes állagú köretet szeretnél a családi asztalra tenni, akkor mindössze egy dologra kell odafigyelned rizsfőzés közben.

A legkapósabb köret

A rizs az egyik legsokoldalúbb alapanyag a burgonya mellett a konyhában, és igencsak népszerű köret, hiszen gyakorlatilag bármilyen húsféle mellé tökéletesen passzol, de párolt zöldséggel és tofuval is gyakran fogyasztják amellett, hogy készíthető belőle édesség is. Bár a rizs elkészítése sokak számára gyerekjáték, akad azért néhány buktató: a legtöbb ember a pergős köretet szereti, nem pedig a ragacsos rizst, mégis sok háziasszony egy kellemetlen textúrájú ételt kap a főzés végén. De vajon mi a hiba? Hol rontják el? Lapozz, most megtudhatod!

Fotó: 123rf

Lapozz a trükkért!

24 óra