Megerőszakolta a lányát az apa: egy rendőr hihetetlen dolgot mondott utána neki - Fotók

13 éves volt, amikor először megtörtént vele ez a borzalom. a lány végül csak három év múlva kért segítséget a rendőröktől. Amit ott mondtak neki, máig tisztán visszacseng a füleiben.

Közel négy évtizedes harcot vívott a brit nőt, Carol Higgins, akit az apja, a ma már 76 éves Elliot Appleyard zaklatott gyerekkorában. 16 évesen ment be a yorkshire-i rendőrségre, ami ott történt, az máig sokkolja. Az ottani rendőr azt mondta neki, hogy ha az ügy bíróság elé kerülne, "úgy nézne ki, mint a legnagyobb hazug és ribanc, aki létezik" - emlékezett a nő az Independentnek nyilatkozva néhány hete. 

A nő 1984 és 2015 között többször is feljelentette apját a rendőrségen, a férfit végül csak alig öt éve, 2019-ben ítélték el. 20 évet kapott. A nő időközben a rendőrséggel szemben is polgári pert indított. És - mint ahogyan az most a DailyMail cikkéből kiderült: nyert. Az 55 éves 15 000 fontot, azaz körülbelül 7 millió forintot kapitt a rendőrégtől. A West Yorkshire-i rendőrség rendőrfőnöke, John Robins levelet is írt neki: "A West Yorkshire-i rendőrség rendőrfőnökeként azért írok Önnek, hogy őszintén bocsánatot kérjek azért, ahogyan az elmúlt 39 évben bántak Önnel".

Higgins hálásan fogadta a bocsánatkérést, de azonnal rámutatott, hogy a pénz nem elég a szenvedéseiért való kárpótlásra. "Még mindig érzem annak a gyermekbántalmazásnak a hatásait" - mondta a nő, aki íróként dolgozik, házas és két gyermeke van.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot-illusztráció

24 óra