Elhunyt a család golden retrievere: bicskanyitogató, mit tettek ezután vele - Videó

De nem csak szőnyeget készítenek az eltávozott házi kedvencekből, akár ki is preparálják őket, hogy az ember az otthonában állítsa ki őket.

Ahhoz, hogy a taxidermia hosszú éveken át megmaradjon, a cégnek különleges technikákat kellett alkalmaznia. "A bőrt cserzetté és bőrré dolgozták fel, hogy megakadályozzák a szőrzet kihullását" - magyarázza a vállalat főnöke, Maddy a TikTok-on.

@chimerataxidermy Bella the pomeranian ready to head home. Her guardians wanted her little snaggle tooth immortalised forever so she has a handmade jaw set cast from her real teeth. Thank you for the trust to preserve Bella 🖤🥀 . . #taxidermy #petpreservation #dogtaxidermy ♬ Heirloom - Joshua Kyan Aalampour

"Alternatív kisállat-emléktárgyakat készítek azoknak, akik szeretnének fizikai emléket tartani kedvencüknek"

- mondja az ausztrál, azaz számára ezek nem szőnyegek ilyen értelemben.Vannak, akik csak a szőrzet egy részét szeretnék megkapni, mások a koponyát, és olyanok is, akik az állat hamvait vinnék haza. Az embereket megosztja ez a fajta üzlet.

@chimerataxidermy Beautiful old golden retriever preserved as a pelt for his family ❤️🌹 #taxidermy #taxidermyart #melbourneaustralia #petpreservation #taxidermydog #pelt #goldenretriever #pettaxidermy ♬ original sound - Chimera Taxidermy

"100%-ig biztos vagyok benne, hogy pánikrohamot kapnék minden alkalommal, amikor így látnám a kutyámat" - írja egy kommentelő, és sokan írják azt is, sírnának ettől az élménytől minden nap. Maddy tudja, a munkája nem mindenkinek tetszik, és ezt tiszteletben is tartja. A Yahoo News szerint ugyanakkor így szeretne segíteni az embereknek a gyászukban, és "lehetővé tenni számukra, hogy örökre megőrizzék házi kedvencük egy darabját".

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra