Ez ő: íme Katalin hercegnő első fellépése a rákdiagnózisa után - Fotók

Ez az év visszatérése! Miután Katalin hercegnő márciusban bejelentette rákdiagnózisát, visszavonult a nyilvánosságtól. Mint ahogyan tegnap bejelentette: ma visszatért. 

A "Trooping the Colour" nevű rendezvényen, az uralkodó születésnapi parádéján tért vissza a nyilvánosságba Katalin hercegnő. A koronázása óta másodszor ünneplik meg. III. Károly király azonban nem lóháton vesz részt a parádén, mint 2023-ban. Miután nála is rákot diagnosztizáltak, visszatért ő is a hintóhoz. A legnagyobb meglepetést idén mindenképp Katalin hercegnő okozta. Hiába jelentette be tegnap, hogy jelen lesz, a főpróbán nem vol tott, így sokan hihették, valami megváltozott. Aztán megjelent.

Fotó: Profimedia/RedDot

A hercegnő a gyermekeivel, György herceggel (10), Sarolta hercegnővel (9) és Lajos herceggel (6) együtt érkezett egy hintóval. A parádé helyi idő szerint 10 órakor kezdődött, a királyi család tagjai a Buckingham-palotától a The Mallon át a Horse Guards Parade felé vonultak. Károly király vezette a felvonulást, amiért minden évben más katonai ezred felelős. A 2024-es évben az Ír Gárda az.

 

Fotó: Profimedia/RedDot

Mintegy 1400 gárdista egyenruhás katona, 200 ló és 400 zenész, valamint az ezred kabalafigurája, a farkaskutya, Saemus vesz részt a felvonuláson, amely mintegy 8000 néző előtt zajlik a felvonulási terület szélén felállított lelátókon. De mindenki csak egy valakire kíváncsi: Katalinra!


Miután az uralkodónak átadják a zászlót, visszaindulnak a Buckingham-palotába. Pontosabban a híres erkélyre, ahol a brit királyi család délután a Királyi Légierő repülőgépeinek átrepülésével ünnepli a hazai finálét.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra