Katalin hercegnő nagy bejelentést tett - Friss képet posztolt róla a királyi udvar

Közleményt adott ki Katalin hercegnő. Nem csak az egészségügyi állapotával kapcsolatban osztott meg friss információkat, egy régóta vár hírt is közölt.

Mintegy két és fél hónappal azután, hogy bejelentette rákbetegségét, Katalin hercegnő újra nyilvános szerepléseket vállalna. A brit trónörökös, Vilmos herceg felesége ezt a londoni Kensington-palota által pénteken kiadott személyes nyilatkozatban jelentette be. A "Trooping the Colour"  nevű születésnapi parádén mégis részt vesz. "Alig várom, hogy a hétvégén részt vegyek a családommal a király születésnapi felvonulásán, és remélem, hogy a nyáron részt vehetek néhány nyilvános rendezvényen" - írta. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy még nincs túl a nehezén. A palota ugyanakkor egy új fotót is közzétett a 42 éves Katalinról.

A leendő királynő utoljára karácsonykor jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor a családjával együtt egy istentiszteleten vett részt a kelet-angliai Sandringham királyi birtok közelében. Katalin betegségének részletei nem ismertek. A 42 éves hercegnő januárban hasi műtéten esett át. A műtétet követő vizsgálatok kimutatták, hogy rákos - erről Katalin saját maga mesélt egy videóban, amit március végén hozott nyilvánosságra. Orvosai tanácsára elővigyázatosságból kemoterápiát kap.

A szintén rákkal küzdő Károly királlyal ellentétben Katalin teljesen visszavonult királyi kötelezettségei alól. 

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra