600 métert zuhant egy férfi a Mission Impossible szikláról és szörnyethalt - Videó

Szörnyű baleset történt Norvégiában: egy férfi közel 600 métert zuhant a Preikestolen szikláról és meghalt.

A Délnyugat-Norvégiában található, veszélyesen magas sziklafal a Tom Cruise-zal forgatott és 2018-ban bemutatott Mission Impossible - Utóhatás című akcióthriller révén vált híressé. Évente több mint 300 ezer túrázó keresi fel. A lapos gránitplató a jégkorszakban alakult ki, és 604 méterrel emelkedik a Lysefjord fölé. Most egy borzasztó baleset miatt került a hírekbe. 

@adventure_us_souls Being horizontal just made sense 👀 #preikestolen #pulpitrock #hikingadventures #norway #travelbucketlist ♬ Makeba (Ian Asher Remix) - Jain & Ian Asher

Nina Thommesen, a Sør-Vest rendőrségi körzet szóvivője a The Independentnek erősítette meg, hogy egy férfi hétfőn lezuhant a szikláról. Az áldozat személyazonosságát még nem sikerült megállapítani, az azonban bizonyos, hogy a 40-es éveiben járt és egyedül utazott. A szemtanúk szerint megcsúszott, majd ezt követően zuhant a méylbe. A rendőrök így balesetként vizsgálják az esetet, nem feltételezik, hogy bűncselekmény történt.

Íme a szikla a legendás filmben:

Nem ez az első eset, hogy ilyen tragikus baleset történik a Preikestolenen.

2013-ban egy spanyol turista szenvedett halálos balesetet, amikor fénykképezni próbált. Két évvel később egy ausztrál nő jutott ugyanerre a sorsra.

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

24 óra