Szívszorító dráma a parkolóban: esélye sem volt a kisfiúnak

Egy céges parkolóban vesztette az életét egy alig 16 hónapos kisgyermek, miután apja elfelejtette kitenni a bölcsődében.

A férfi kedden a bölcsőde helyett egyenesen a német határhoz közel eső Sausheimben lévő munkahelyére hajtott, a kisfiát pedig az autóban felejtette - közölte szerdán a mulhouse-i ügyészség. A felesége este hívta őt, hogy nem találta meg a bölcsődében a gyereket, ezt követpen derült ki, hogy a gyerek egész nap a felforrósodott autóban volt. A halál okát boncolással tisztázzák. A Les Dernières Nouvelles d'Alsace című helyi lap arról számolt be, hogy a keddi 22 fokos külső hőmérséklet mellett akár 47 fok is lehetett az autóban.

A helyszínre riasztott mentősök már csak a fiú halálát tudták megállapítani.

A szülőkről pszichológusok gondoskodnak, az apát sokkos állapotban szállították kórházba. A kutatók az ilyen helyzeteket elfelejtett baba szindrómának nevezik - írja a lap. Egy kutatás szerint a csecsemő- vagy kisgyermekes szülők 25 százaléka teljesen megfeledkezik gyermeke jelenlétéről egy-egy autóút során.

Ezt a szindrómát David M. Diamond amerikai pszichológiaprofesszor tanulmányozta: a stressz, az alváshiány vagy a rutin változásai válthatják ki, hogy megfeledkezzünk a gyermekről.

Címlapfotó: Proffimedia/RedDot

24 óra