Elállt a halász lélegzete, amikor meglátta a partot - "Mi a fene folyik itt?" - Videó

Az 1970-es években az apja vitte el először horgászni, a férfi azóta sem látott olyat, mint most. Nemrég az ausztráliai Ninety Mile Beachre ment dolgozni, amikor azonban meglátta a partot, elállt a lélegzete.

Steve Hompot elővette a fényképezőgépét, és felvett egy videót, amit néhány napja közzétett a YouTube-on. Ezen látható, ahogy a halász láthatóan elborzadva sétál a parton. Mindenhol döglött halak hevernek, főleg lazacok, amelyek furcsa módon egyforma méretűek. Sőt, egy döglött pingvint is talált, ami igazán felháborította. „Nagyon felkavaró volt. Egyszerűen nem hittem el, hogy mennyi van belőlük. Annyi hal volt - micsoda pazarlás” - mondta a Yahoo News Australia-nak adott keddi interjújában. 

De mi történt pontosan?

A Victoria Környezetvédelmi Hatóság (EPA) vizsgálata szerint mind a halak, mind a tengervíz mentes volt a szennyező anyagoktól. „Nincs bizonyíték arra, hogy ez természetes esemény volt, és meg tudjuk erősíteni, hogy a múlt hét elején kereskedelmi halászat folyt a területen” - mondta a hivatal szóvivője. A közlemény szerint az úgynevezett vonóhálós halászhajók, azaz a mélytengeri halászatot folytató, vonóhálót használó hajók dobhattűk vissza a tengerbe a méreten aluli halakat.

„Rögtön gyanítottam, hogy a vonóhálós halászhajóról származhat, mert a halak mind egyforma méretűek, és a hálók is ezt csinálják. Bármi kisebb átcsúszik a hálókon, és csak egy bizonyos méretű halat fognak ki. És ez megmagyarázza a pingvint is - ugyanolyan méretű” - mondta a felháborodott férfi.

Címlapfotó: YouTube/Steve Outside

24 óra