Több mint 800 eset: szexuális zaklatás miatt kapott börtönt egy fociedző

Hét és fél év börtönt kapott egy volt edző, akivel szemben fiatal futballistákat ért több száz szexuális zaklatás miatt indult eljárás.

"Veszélyes sorozatbűncselekményt követ el" - mondta az ügyész a müncheni regionális bíróság I. fokú tárgyalásán tartott perbeszédében csütörtökön. A 47 éves férfi a tárgyalás elején elismerte a bűncselekményeket, az ügyészt "egy szektavezérre" emlékeztette. Szerinte "klasszikus, tehetséges és hataloméhes embervadász" volt és fenállt a veszélye annak is, hogy egy napon a saját fiai is az áldozatai lesznek.

Az ügyészség a férfit több mint 800 visszaéléssel vádolják, 30 áldozattal szemben követte el őket. Több mint 200 esetben nemi erőszakkal, négy esetben pedig gyermekbántalmazással is megvádolták, mivel az áldozat az ügyészség véleménye szerint 14 évesnél fiatalabb volt. A férfi sokszor edzőtáborokban, a gyerekek szüleitől távol követte el a bűncselekményeket. 

Az ügyészség szerint a férfi a fiatal labdarúgókkal a futballklub öltözőjében, edzőtáborokban vagy otthonában egy masszázsasztalon végzett szexuális aktusokat, mindig ugyanazt a sémát követve, azt állítva, hogy ez az izmok vérellátásának fokozását szolgálta. Az ügyész szerint a vádlott visszaélt a fiatal labdarúgók belé vetett bizalmával és a klubban betöltött pozíciójával.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra