217-szer oltották be a férfit korona ellen: a vizsgálat megdöbbentő eredményt hozott

A több jobb? A válasz tudományos szempontból vitatott, ami a védőoltásokat illeti. Most az is kiderült, egy férfi több mint 200 korona oltást vett fel - megvizsgálták és megdöbbentő eredményre jutottak.

Idén már öt éve, hogy. a koronavírus felbukkant a kínai Wuhanban, és bár azóta megszelídült és a mindennapjaink részévé vált, a tudósok azóta is folyamatosan kutatásokat végeznek a vírussal kapcsolatban. Az Erlangeni Egyetem és az Erlangeni Egyetemi Kórház kutatói például különböző évekből származó vérmintákat elemeztek azokkal kapcsolatban, akik az előírtnál gyakrabban vettek fel védőoltást. Közöttük volt az a férfi is, aki 217 oltást vett 29 hónap alatt.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

A 62 éves német férfi eredményeiből az orvosok megállapították, hogy immunrendszere nemcsak teljesen normálisan működött, hanem bizonyos védekező sejtek és a SARS-CoV-2 elleni antitestek még lényegesen gyakrabban fordultak elő nála, mint azoknál, akik csak három oltást kaptak. A kutatók azonban hangsúlyozták, hogy a férfi egy elszigetelt eset volt, ezért az eredményekből nem lehetett következtetéseket levonni az általános lakosságra vagy ajánlásokra vonatkozóan.

Ugyanakkor közzétették, hány éves kortól és kiknek hány oltással kell rendelkezniük, hogy biztonságban legyenek!

Lapozz a folytatásért!

24 óra