Egyedül hagyta otthon a 16 hónapos lányát az anya, amíg nyaralni ment - kínhalált halt - Videó

Kiskorú veszélyzetetése és gyilkosság miatt állt bíróság elé a nő, aki életfogytiglani börtönt is kaphat. De akár halálbüntetést is.

A brit Mirror szerint az ügyészség azzal vádolja a 32 éves nőt, hogy hagyta meghalni a lányát. Az ügyész elmondása szerint a nő viselkedése "felfoghatatlan" és "önző" volt - elvégre a szülőknek "védeniük és gondoskodniuk kell a gyermekeikről". Az ügyészséggel kötött egyezséget követően az amerikai nő azóta bűnösnek vallotta magát. Ennek eredményeként két gyilkossági vádat és egy további, súlyos testi sértés okozásával kapcsolatos vádat is ejtettek vele szemben.

Mentális problémák

Candelario "nem az a szörnyeteg, akit sokan látnak benne", és korábban soha nem követett el súlyos bűncselekményt - érveltek a 32 éves nő ügyvédjei, akik arra is hivatkoztak, a nőnek mentális egészségügyi gondjai vannak. Kristel szomszédai sem értik, miért hagyta egyéves kislányát ilyen sokáig magára. Ők ugyanis korábban már többször felajánlották neki, hogy vigyáznak a kis Jailynre, amikor az édesanyja nincs otthon, de a nő ezt visszautasította. 

A tragikus ügyben március 18-án várható ítélethirdetés.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra