Hatalmas botrány: Harry és Meghan megváltoztatta gyerekeik vezetéknevét

Az új sussex.com weboldalt olvasva mindenki számára kiderült, hogy a négyéves Archie-t és a kétéves Lilibetet más-más vezetéknéven szerepel, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk.

A 39 éves Harry és a 41 éves Meghan a jelek szerint mindent bevetnek, hogy az új weboldalnak hírverést csapjanak, és azért is, hogy a csalédjuk minél egységesebbnek tűnjön, mint korábban. A The Times és a mirror.co.uk beszámolója szerint ezért is döntöttek úgy, hogy gyermekeik vezetékneveként a Sussex-re változtatják meg. Most derült ki, hogy a 4 éves Archie és a 2 éves Lilibet Károly király tavaly májusi koronázása óta viseli az új nevét a Mountbatten-Windsor helyett.

Fotó: Profimedia/RedDot

"Az új honlap mögött álló valóság nagyon egyszerű - ez a Sussexek által végzett munka központja, és tükrözi azt a tényt, hogy a család a király megkoronázása óta először viseli ugyanazt a vezetéknevet. Ez minden család számára nagy dolog. Ez képviseli az egyesülésüket, és ez egy büszke pillanat" - mondta egy forrás a The Timesnak a névváltoztatás kapcsán.

Királyi hagyományok

A gyermekeik nevének megváltoztatásával Harry és Meghan egy 64 éves királyi hagyományt szegett meg. 1960-ban az úgynevezett Privy Council, II. Erzsébet királynő tanácsadói úgy rendelkeztek, hogy Erzsébet királynő és Fülöp herceg férfi királyi ágának minden leszármazottja a Mountbatten-Windsor vezetéknevet viselje. A névváltoztatással Harry és Meghan most megszegte ezt a 64 éves rendeletet.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra