Beleharapott a kekszbe a 25 éves Vogue-modell, majd holtan esett össze - Fotók

Amerikába költözött, hogy megvalósítsa az álmait, és sikerült is: profi táncos lett és modell, a Vogue-ba is bekerült, a divathét kifutóján is szerepelt, és most halott. Alig 25 évesen egy keksz okozta a vesztét a családja szerint.

A New York Post beszámolója szerint a 25 éves nő idén január 11-én egy baráti találkozóra volt hivatalos, ahol ettek, ittak, jól mulattak. Egészen addig, míg nem Orla Baxendale egy kekszért nyúlt. A vaníliás Florentine kekszről azonban kiderült, hogy mogyorót is tartalmazott, amire a fiatal lány allergiás. A csomagolásán azonban ez nem szerepelt. A lány meghalt az allergiás reakciót követően.

A gyászolók ügyvédje, Marijo Adimey súlyos vádakat fogalmazott meg. Egy közleményben a gyártó Cookies United-et "és/vagy" az eladó Stew Leonard's-t "súlyos gondatlansággal és gondatlan magatartással" vádolja. Szerinte a lány halála megelőzhető lett volna. Így jogi lépéseket tesznek, hogy kideüljön, ki a felelős mindezért. A nagykereskedő Cookies United sajtóközleményt adott ki: azt állítják, hogy már hónapokkal ezelőtt tájékoztatta a kis szupermarketláncot a receptúra megváltoztatásáról. A Stew Leonard's névadója nyilakozatot adott ki: "Le vagyunk sújtva. Négy lányom van, akik közül az egyik húszéves. El tudom képzelni, hogy mit érez most ez a család".

Orla Baxendale családja az interneten is gyászol és egy adománygyűjtő oldalt is létrehoztak, A Yahoo hírportál 2022 márciusában írt a fiatal nő történetéről, akkor a Manchester mellől származó lány így nyilatkozott: "Könyörögnöm kellett anyának és apának, hogy engedjék, hogy meghallgatásra menjek New Yorkba, amikor 19 éves voltam".

Most a szüleinek maguknak kellett az Államokba repülniük, hogy gondoskodjanak lányuk temetéséről.

Címlapfotó: 123rf.com

Forrás: New York Post

24 óra