Bárkivel szívesen chatel ez a bombázó, de van egy kis gond vele - Fotók

Egyszerűen a férfiak vonzódnak hozzá. Máris több mint 20 ezren követik, és számolatlanul kapja a házasági ajánlatokat. És havonta 10 milliót keres.

Tipikus Instagram-modell: szépsége azonban nem csak a megfelelő fényeknek, a filtereknek és photoshopnak köszönhető. Az önmagát Lexi Love-nak nevező nő ugyanis nem valódi. Egy mesterséges intelligenciával foglalkozó cég áll mögötte. Ők fejlesztették ki a chatbotot és a nő képeit is ők hozták létre. A nap bármelyik időszakában kész csevegni veled a cég állítása szerint. Több tucat nyelven beszél, és mindig pontosan tudja, mit kell mondani egy magányos nőnek, vagy férfinak. A mögötte álló Fofy Ai nevű vállalat a The Sunnak elmondta, néhány férfinnak annyira megtetszett, hogy a mesterséges neuronhálózat már 20 házassági ajánlatot kapott.

Sam Emara, a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat vezérigazgatója jövedelmező bevételi forrásként jellemzi Lexy Love-ot. Szolgáltatásával havonta 30 000 amerikai dollárt (körülbelül 10 millió forintot - A szerk.) keres az amerikai vállalat. Vannak, akik szerint az ilyen irányú fejlesztések aggályosak, hiszen nem csak a szexualizált tartalmak vásárlását normalizálják, hanem komoly érzelmi veszélyeket is magukkal hordoznak. Egy ember akár bele is szerethet egy ilyen mesterséges karakterbe, és csalódhat is, ha esetleg elveszti.

Sőt, a jövőben állítólag a csalók is használhatnak majd ilyen karaktereket, hogy pénzt szedjenek ki gyanútlan emberekből.

Címlapdfotó: Instagram/lexilove.x

Érdekes