Hónapokig elemekkel etette párja ezének kislányát, meghalt

Még mindig 18 hónapos lánya elvesztését gyászolja a fiatal anyuka, Iris tavaly júniusban halt meg súlyos mérgezés következtében. Állítólag az anyuka volt barátjának az új párja végezhetett vele.

Az alig 20 éves Aleisia Lynnae Owens állítólag hónapokon át folyamatosan elemekkel, fémcsavarokkal és más mérgező apró alkatrészekkel etette a másfél éves gyereket. Június 25-én a kis Iris annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni. Négy napig feküdt az intenzív osztályon, míg végül június 29-én meghalt. A boncolás során állapították meg, hogy a halálát acetonmérgezés okozta. Úgy tűnik, hogy Owens nem sokkal a halála előtt körömlakkal itatta meg a kislányt. 

A 20 éves nőt csütörtökön tartóztatták le - írja a New Castle News. Gyilkosság miatt állítják bíróság elé. "Örülünk, hogy letartóztatták. Ez az első lépés. Ez azonban hosszú folyamat lesz" - mondta Frank Alfera, az elhunyt kislány nagyapja. Iris édesanyja, Emily Alfera azonban még mindig nem dolgozta fel lánya szörnyű halálát. "Iris angyalai" néven alapított nonprofit szervezetet.

Emily és volt párja, Bailey Jacoby a gyermekük születése és két év együtt járás után szakítottak. A srác hamar összejött Owens-szel, a kis Iris alig egy évvel később hunyt el. "Nincsenek szavaim arra, ami az én gyönyörű angyalbabámmal történt. Soha az életben nem gondoltam volna, hogy életem legnagyobb fényétől fogok búcsút venni" - írta Emily egy Facebook-bejegyzésben.

A kislány édesapja azóta sem posztolt nyilvánosan a tragédiával kapcsolatban. A rendőrség őt egyelőre nem gyanúsítja, bizonyíték egyelőre nincs ellene. "A nyomozás során semmi jel nem utalt arra, hogy tudott volna arról, vagy köze lett volna ahhoz, ami a kisbabával történt" - mondta Bobby Salem rendőrfőnök.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra