Őrizetben az ügyvéd is: 100 milliót kértek egy tanúvallomásért - Fotók

Vesztegetés elfogadása bírósági eljárásban bűntett miatt emelt vádat egy férfi és ügyvédje ellen az ügyészség. Hohetetlen történet, hihetetlen képekkel.

A TWN.hu információi szerint a költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál indult nyomozásban előbb tanúként, majd gyanúsítottként is terhelő vallomást tett ismerősére a férfi. Az ügyben pedig 2022 februárjában vádat is emeltek, amelyben több társuk mellett. mindkét férfi vádlottként szerepelt. Aztán még a vádemelés előtt egy a férfi védőjeként bemutatkozó személy találkozóra hívta az ismerőse ügyvédjét. Mindezt úgy, hogy bár valóban ügyvéd volt, ebben az ügyben nem járt el.

"A két védő pár nappal később egy miskolci parkolóban találkozott, ahol a férfi „ügyvédje” azt kérte kollégájától, hogy sétáljanak az utcán, de a telefonját hagyja a kocsijában" - írja most az ügyészség a friss közleményében. A beszélgetés során arról tájékoztatta őt, hogy a férfi hajlandó az eljárás során megváltoztatni a vallomását úgy, hogy az az ismerőse érdekeinek megfelelő legyen. Ennek azonban ára lenne, amit 100 millió forintban állapított meg.

A történet egy budapesti plázában folytatódott, de 180 fokos fordulatot vett!

FOTÓK: hihetetlen pénzmennyiség - így buktak le!
  • 100 millió ügyvéd ügyészség krimi
  • 100 millió ügyvéd ügyészség krimi
  • 100 millió ügyvéd ügyészség krimi

Címlapfotó: www.ugyeszseg.hu

24 óra