Tudományosan bizonyították: ennyi év után szakít a legtöbb pár - Sokan karácsony előtt

Az eredmény: a legveszélyesebb és legkritikusabb év egy kapcsolatban az első!

Mint kiderült: a párok hatvan százaléka már néhány hónap után szakított. Az ezt követő években viszont a szakítás kockázata évről évre tíz százalékkal csökkent. Ez azonban csak a kapcsolat ötödik évéig tartott, utána a szakítás valószínűségének az esélye lassabban csökkent.

De meddig kell kitartani? Mikortól vagy biztonságban?

A Rosenfeld-tanulmány szerint igazából soha, pláne akkor, ha házasok sem vagytok. A tanulmány szerint ugyanis a házaspároknak átlagosan sokkal kevésbé kell aggódniuk a szakítás miatt, de még ők sem mehetnek biztosra.  Kiderült: annak valószínűsége, hogy a nem házas párok 15 együtt töltött év után úgy döntenek, hogy különválnak útjaik, 12 százalék. 25 év után ennek a kockázata tovább nőtt.

A legtöbb pár tavasszal, Húsvét környékén szakít egymással

Sőt, az is kiderült, a Karácsony sem feltétlenül a szerelem ünnepe, hiszen a szakítások szempontjából a második legbiztosabb időszak. Közvetlenül szenteste előtt mennek szét a legtöbben a tavaszi időszak után a leggyakrabban. Az oka pedig természetesen nem a karácsonyfa színében, méretében, a díszek fajtájában,... rejlik, sokkal messzebbre - hetekre, hónapokra vagy akár évekre nyúlik vissza.

Fotó: 123rf.com

A problémák gyakran ilyenkor csúcsosodnak ki, az ünnepekhez ugyanis sok elvárás fűződik. Nagy érzelmi kérdés, hogy hol, hogyan, kikkel töltsék az ünnepeket és a párunk családja, rokonai is stresszt okozhatnak és vitához vezethetnek. Nem túl jó hír ez a szerelmeseknek az ünnepek előtt, de igyekezzünk a naptár helyett a megérzéseinkre koncentrálni.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra