Teszt: ez a 3 kérdés elárulja, rejtett pszichopata vagy-e

Vannak nárcisztikus vagy akár pszichopata vonásaid? Az úgynevezett "Dark Triad teszt" mindössze három kérdés alapján választ adhat neked.

Egy a pszichológiáért és filozófiáért rajongóinfluenszer, Felecia Feely "Felecia For The Win" néven oszt meg teszteket és észrevtételeket a TikTok cstaornáján. Az úgynevezett Dark Triad Teszt vírusként terjedt el a közösségi oldalakon, ez mindössze három kérdés segítségével állapítja meg, hogy valaki rendelkezik-e az úgynevezett sötét triáddal, azaz három negatív jellemvonással: nárcizmus, azaz túlzott önreprezentáció, machiavellizmus, azaz különösen számító és manipulatív, valamint pszichopátia, azaz az empátia és a bűntudat hiánya.

Nos, kíváncsi vagy? Mutatjuk a három kérdést!

Fotó: 123rf.com

1. Képzeld el, hogy egy partin vagy más eseményen vagy, ahol sok ember van. Mennyire valószínű, hogy te vagy a legérdekesebb személy a teremben?

A lehetséges válaszok a következők:

nagyon valószínű (5 pont)
valószínű (4 pont)
semleges (3 pont)
valószínűtlen (2 pont)
nagyon valószínűtlen (1 pont)

2. Képzeld el, hogy egy negatív, esetleg gonosz megjegyzést írsz valakinek a videója alá az interneten. Másnap az illető azt válaszolja, hogy nagyon megbántottad az érzéseit. Mennyire érzel bűntudatot?

A lehetséges válaszok a következők

egyáltalán nem (5 pont)
minimálisan (4 pont)
bizonytalan vagyok (3 pont)
egy kicsit (2 pont)
nagyon (1 pont)

3. Képzeld el, hogy nagyon pályázol valamire vagy harcolnod kell valamiért. Ez lehet egy előléptetés vagy egy másik szakmai pozíció, egy új ügyfél vagy akár egy potenciális partner. Szerinted szükség van néha arra, hogy valaki mást rossz színben tüntess fel, hogy saját magad jobb színben tüntesd fel?

A lehetséges válaszok a következők:

teljesen egyetértek (5 pont)
egyetértek (4 pont)
semleges (3 pont)
nem értek egyet (2 pont)
határozottan nem értek egyet (1 pont)

Itt az igazság pillanata, a Dark Tried teszt értékelése!

Lapozz a folytatásért!

24 óra