Új közösség épül Budán: Herendi Gábor már csatlakozott is

Megnyitott Budapest legújabb, prémium padel klubja, a Budapest Tenisz Centrum területén. A Top Padel Club ünnepélyes megnyitóját hétvégén tartották, ahol mások mellett tiszteletét tette Herendi Gábor filmrendező, Tereh István zenész, Balázs Attila és Piros Zsombor profi teniszezők, Noszály Sándor és Krisz Rudi énekes is, aki a jó hangulatról gondoskodott.

A Top Padel Club egy új, budai sport-közösségi tér, aminek célja, hogy a magyarországi padel kultúrát építse, az infrastruktúráját bővítse, valamint játéklehetőséget biztosítson e fiatal sportág kedvelőinek. A hétvégi ünnepélyes megnyitón mások mellett részt vett a népszerű producer-rendező, Herendi Gábor is, aki maga is szenvedélyes játékos.

"Én még azért nem olyan régen, másfél éve űzöm a padelt. A barátaim találtak rá, akik aztán szóltak, hogy nincs-e kedvem kipróbálni, s miután én azért sokat teniszeztem régen, és amikor az ember megöregszik, akkor a teniszt már nehezebben bírja, nekem ez éppen ideális volt. Azt gondolom, ez az a sport, amibe azonnal beleszeret az ember. Jól meg van bolondítva ezzel az üvegfallal, hogy az üvegről visszapattanó labda is számít, ezért az egész picit komplikáltabb. Szerintem rendkívül jópofa sport, látszik, hogy rohamos tempóban terjed és egyre több pálya nyílik és egyre többen játsszák.”

– nyilatkozta Herendi Gábor.

Az, hogy a tenisz és a padel egy helyen elérhető, olyan univerzális és előremutató kezdeményezés, ami az olasz és spanyol mintát honosítja meg Magyarországon.

„A padel régóta jelen van az életemben, így láttam hogy egyre többen kezdték el játszani itthon is, jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág, viszont nagyon kevés a pálya, pláne az olyan pálya ami magas színvonalon tudja kiszolgálni a játékosokat. Ezért is csináltam meg a Top Padel Clubot, ami egy központi közösségi helyként is szolgálhat a sport kedvelőinek. Célom, hogy fejlesszem az itthoni padel infrastruktúrát. Hogy a sportot a következő szintre tudjam emelni, megalapítottam az országban az első Akadémiát, mert utánpótlás tekintetében még le vagyunk maradva a nagy padel nemzetek mögött, habár így is nagyon szép eredményeket ért el a válogatott a nemrégiben rendezett EB-n. Tervezzük, hogy több nagyvárosba is telepítünk padel pályát, ezzel is lehetőséget adva a vidéken élő embereknek a sport megismerésére.”

– nyilatkozta a megnyitón Félix András, tulajdonos.

A hobbisportolók mellett a Top Padel Club célja, hogy az utánpótlásképzést is kiépítse Magyarországon, valamint, hogy segítse a magyar tehetségeket, támogassa a versenyzőket és a sportág fejlődését.

A padelről:

A padel egy ütős sportág, ami a squash és a tenisz „ötvözete”. Eszközigényét, pályafelépítését tekintve is hasonlóságokat mutat az említett két sportághoz. A padel egyre népszerűbb hazánkban is, köszönhetően annak, hogy remek közösségépítő program is. A játék hagyományosan páros, de egyéni játékra is alkalmas. A pályak különlegessége, hogy átlátszó falak veszik körbe, amik részét képezik a játéknak, még izgalmasabbá téve a labdajátékot. A padel könnyen tanulható, közösségépítő sport, és bár nem szerepel még az olimpiai sportágak között, több ország is lobbizik, hogy bekerüljön az ötkarikás játékok programjába.

24 óra