Juli csúnyán átverte a 76 éves bácsit: börtönbe küldenék - Videó

Korábbi hírek szerint a 32 éves budapesti nő több idős, és mentálisan beteg férfit becsapott, hogy tőlük pénzt és mobiltelefonokat szerezzen.

A TWN.hu információi szerint az egyik ilyen ügyben véget ért a nyomozás, vádemelést javasolnak J-né D. Juliannával szemben. Az ügyészség közleménye szerint a 32 éves nő "2020 decemberében álnéven ismerkedett meg egy időskorú férfival, akitől ezt követően, kölcsönre hivatkozással, összesen több mint 1 millió forintot csalt ki." A TWN.hu úgy tudja, a nőnek sem jövedelme, sem munkahelye nem volt, napi megélhetési gondjai voltak, így úgy döntött, csalással szerez majd pénzt.

Fotó: ugyeszseg.hu

"Az ügy sértettje - az akkor 76 éves, megromlott egészségi állapotú férfi - 2020. december 29-én, egy szakrendelésről indult hazafelé, amikor a vádlott leszólította. A nő álnéven mutatkozott be, mert eleve az volt a szándéka, hogy az időskorú férfit becsapja és pénzt szerez tőle" - írja az ügyészség.

A vádlott a következő hetekben elmondta az idős férfinak, hogy nehéz anyagi helyzetben van, segítségre szorul, kölcsönre van szüksége. 

"A folyamatos pénzkérésekkor a nő azzal hitegette a sértettet, hogy ha ad kölcsönt, azt rövid időn belül visszafizeti. Erre azonban valódi szándéka nem volt, a célja kizárólag a sértett pénzének a megszerzése volt" - fogalmaznak a vádiratban, majd kiderült: a rábeszélés hatására a sértett 2021. január 6-án, egy X. kerületi bankautomatából összesen 190.000 forintot vett fel, majd átadta a csalónak. A férfi azt hitte, hogy a pénzt majd visszakapja.

"A vádlott további 500.000 forint felvételét kérte, de a napi limit miatt ehhez banki ügyintézésre volt szükség. A fiók alkalmazottja észlelte az időskorú férfi zavart viselkedését, a gyanúsnak ítélte a kísérőt, valamint a korábbi pénzfelvételeket, ezért a kifizetést megtagadták és rendőrt hívtak" - írják, majd hozzáteszik: a vádlott azonban még a járőr kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

De ezzel még nem volt vége. Lapunk úgy tudja, hogy a nő pár nappal később újabb találkozót beszélt meg a sértettel egy XIV. kerületi bankfióknál, ahol a férfi felvett 500.000 forintot. "Átmentek egy másik bankfiókhoz, ahol a sértett további 200.000 forintot vett fel és adott át a csalónak. Pár nap elteltével a megtévesztett sértett több részletben, további 260.000 forintot vett fel bankautomatákból, és ezzel már a folyószámla hitelkeretét is túllépte" - írják a vádiratban. Ezt követően a sértett fia 2021 februárjában észlelte édesapja készpénzfelvételeit, illetve azt, hogy a bankszámláján semmilyen pénz nem maradt, ezért letiltatták a bankkártyát és feljelentést tettek a rendőrségen.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség Juliannát időskorú személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint az okozott kár mértékéig vagyonelkobzásra is indítványt tett. A vádlott szintén időskorú sértettek sérelmére elkövetett hasonló cselekményeit a nyomozó hatóság külön eljárásban vizsgálja.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra