Frissítették a riasztást: köd és zivatarok miatt adták ki több vármegyére is

Felhős, ködös idő várható kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint, aztén estére megérkezik a csapadék is.

A TWN.hu információi szerint ma az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében maradhat felhős, párás, helyenként ködös az idő. Az OMSZ előrejelzése szerint északon, északnyugaton a párásság megszűnése után naposabb idő valószínű, a déli országrészben több lesz a felhő. "A nap első felében helyenként, majd főként délutántól egyre több helyen lehet eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat. Az Észak-Alföldön kevés helyen megélénkül a délnyugati szél" - írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő. 

6 vármegyére a zivatarok, 5-re a köd miatt adtak ki riasztást!

"Az esti óráktól az ország északi felében megjelenő záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Az elmúlt éjszaka folyamán az északi megyékben képződött sűrű köd a legtöbb helyen napközben feloszlik" - írja ezzel kapcsolatban a met.hu

Fotó Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra