Döntött a bíróság: nem élhet tovább a súlyos beteg csecsemő - Fotók

Le kell állítani a gépeket, amelyek életben tartják - döntött a legfelsőbb bíróság a héten. Az alig 7 hónapos kislány gyógyíthatatlan beteg.

Az alig több mint féléves Indi Gregory mitokondriális betegségben szenved,születése óta el sem hagyta a kórházat.  Az angliai Nottinghamben található Queen's Medical Centre nevű egyetemi kórház orvosai sem tudnak többet tenni érte, ezért a bírósághoz fordultak, hogy leállíthassák a csecsemő kezelését. A kislány szülei ugyanis ebbe nem egyeztek bele. BBC híre szerint azonban pénteken az illetékes bíró "nehéz szívvel" úgy döntött, hogy az orvosok lekapcsolhatják az életfenntartó készülékeket, hiszen a kislánynak semmi esélye, hogy meggyógyuljon.

Fotó: GoFundMe

A mitokondriális betegségben a sejtek energia-anyagcseréje "hibásodik meg".  A betegség tünetei: az izomgyengeség, az izomfájdalom és akár az izomsorvadás is. Emellett a vesekárosodás, a szívritmuszavar, a vakság és a süketség.
A bíró ugyanakkor az ítéletében megemlítette, a kislány családjának odaadásához nem fér kétség, a fájdalmuk pedig "szinte elképzelhetetlen". Szerinte az ítéletben szerepet játszott a szülők kérése, küzdeni szeretnének még a gyermekükért, de az orvosi bizonyítékok "egyhangúak és egyértelműek" voltak.

A tárgyaláson egy orvosi is meghallgattak, lesújtó dolgokat mondott.

Lapozz a folytatásért!
VIDEO
Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok

24 óra