Jobb, vagy bal? Ezt árulja el, melyik oldalon alszol a párod mellett

Az ágy bal oldalán alszol? Ezt jelenti

A Premiere Inn szállodalánc 3000 résztvevővel végzett tanulmánya szerint azok az emberek, akik az ágy bal oldalán alszanak, általában nyugodtabbak és magabiztosabbak. Emellett pozitívabban tekintenek az életre, és kevésbé hajlamosak a stresszre is. A kutatás eredményei egybeesnek egy korábbi brit tanulmány eredményével, ami szerint a bal oldalon sokkal pihentetőbb az alvás. És ott könnyebb az ébredés is.

Fotó: 123rf.com

Az ágy jobb oldalán alszol? Ezt jelenti

Az ágy jobb oldalán nem ennyire pozitív a helyzet. Ennek az oldalnak a választása pesszimistább világnézetről árulkodik - állapította meg a kutatás. A tanulmány szerint azok az emberek, akik az ágy jobb oldalán alszanak, általában rosszabbul kezdik a napot. Hajlamosak a reggeli morgolódásra, és tovább tart reggelente a felkelés is. Van azonban egy pozitív hír is: a tanulmány szerint a jobb oldalon alvók ambiciózusabbak és több pénzt keresnek.

Mit árul el az ajtó közelsége a kapcsolatotokról?

Nemcsak az ágy oldalai, hanem az is sokat elárul a kapcsolatról, hogy ki alszik közelebb az ajtóhoz. A tanulmány szerint aki az ajtó közelében alszik, az dominánsabb, aki a falnak fekszik, az alárendeltebb. Ha azonban az egyik oldalon ajtó, a másikon pedig egy ablak van, a kapcsolat is egyensúlyban van. A kutatás ugyanakkor azt is megállapította sokszor csak praktikussági okokból választanak a felek oldalt. Például, kinek van közelebb a konnektor, vagy ki hol látja jobban a tévét. 

24 óra