Az autó waxolásának fortélyai: ezeket a tippeket mindenképp érdemes megfogadni

Wax használatával megóvhatod autódat attól, hogy a mosást követően hamar újból piszkos legyen. Egy ilyen védőréteg ugyanis taszítja a vizet és a szennyeződéseket egyaránt. A wax további előnye, hogy védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben is. (X)

Sok múlik már a wax kiválasztásán is

Érdemes tisztázni, hogy gyártanak külön bevonószert sötét árnyalatú kocsikhoz és világos színűekhez. A POLIRTECH.HU webáruházában waxok, bevonószerek széles tárháza vár, így biztosan meg fogod találni azt a terméket, ami ideális a számodra.

Például a Soft 99 Fusso Coat Dark verzió a fekete, a kék, a grafitszürke, a sötétzöld, a sötétbarna, a bordó és más hasonló sötét árnyalatú gépkocsik tulajdonosai számára tehet jó szolgálatot.

Aki világos színű autóval rendelkezik, annak a Light waxot kell választania. Fehér és gyöngyházfehér fényezésű autókon kívül használható ezüst, bézs, vagy bármilyen más világos árnyalatú kocsihoz egyaránt. 

Amennyiben nem vagy biztos azt illetően, hogy a te járgányodhoz milyen bevonószert kellene vásárolni, mert úgy érzed, hogy határeset a kocsid színe, akkor írj a fenti webáruház ügyfélszolgálatának! Ők minden kétséget kizáróan meg fogják tudni mondani, hogy melyik wax a jó választás a pontos szín ismeretében.

Fontos hangsúlyt fektetni az előkészületekre

Ha megvan a megfelelő bevonószer, akkor ideje felkészíteni az autódat a védőréteg felhordására. Először alaposan le kell mosni a kocsit, el kell távolítani róla a legapróbb szennyeződéseket is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az egészen apró porszemeket, a zsíros és olajos foltokat és a bogármaradványokat sem.

Az is lényeges, hogy optimálisak legyenek a körülmények a waxoláshoz. Ha túlságosan meleg van, vagy nincs elég időd, akkor inkább neki se állj! Kapkodva nem lehet szép munkát végezni, forróság esetén pedig gyakorlatilag ráég a kocsira a védőréteg. A nyári időszakban célszerű a kora reggeli órákat becélozni, amikor még nincs rekkenő hőség és nem tűz erősen a nap.

Ha minden passzol, akkor kezdődhet a munka!

A makulátlanul tiszta, száraz autóra már elkezdheted felhordani a bevonószert. A Fusso waxhoz például adnak applikátorszivacsot. Külön is lehet ilyen eszközt vásárolni, léteznek egészen finom szivacsok is. Arra mindenképp ügyelj, hogy a folyamat elkezdése előtt nedvesítsd be az applikátorkorongot!

Dolgozz keresztirányú mozdulatokkal, amikor felhordod a védőréteget az autódra! Egyidejűleg javasolt egy, maximum két karosszériaelemen munkálkodni. Elég egy vékony waxréteget képezni, a felesleget úgyis vissza kell majd törölni.

Erre nagyjából három percnyi várakozást követően kell sort keríteni. Ha ennél többet vársz, akkor kiszárad a wax. Két órával a művelet után a viasz kikeményedik, és az autó immáron a védőréteggel bevonva használatba is vehető.

 

24 óra