Furcsa rózsaszínű valamit talált a kertjében a nő: kiderült, mi az - Fotók

Mi ez? Az ausztrál nő meglepődött, amikor néhány napja furcsa dolgokat látott meg a kertjében. Volt lélekjelenléte, tucatnyi fotót készített róla.

Kim Broad sejtette, hogy mit talált, így tíz képet is posztolt egy nyilvános Facebook-csoportba , az “Australia & New Zealand Fungus Identification" nevűbe. Az ausztrál nő így már sejtette, hogy egy gombáról lehet szó. Ezt írta: "Sziasztok, mindenkinek nagyon köszönöm, hogy felvettetek a csoportba. Szerettem volna megosztani az első fantasztikus gombaleletemet a hátsó kertemben. Úgy tudom, hogy ez egy Lysurus mokusin. Még soha nem láttam személyesen, ezért nagyon klassz volt, hogy ma reggel a gyepemen találtam" - írta a nő a lámpás bűzszarvval kapcsolatban.

Fotó: Met.hu

S hogy igaza volt-e a nőnek? A Yahoo News Australia a Sydney-i Botanikus Kertek vezető tudósát, Brett Summerell professzort kérdezte meg. Aki határozottan jelentette ki: igen. "A gomba eredetileg Ázsiában őshonos, de Ausztráliában, Európában és Észak-Amerikában is megtalálható, ahová valószínűleg behurcolták" - mondta. Az is kiderült, ennek a gombafajnak nincs túl kellemes illata, a leginkább a kutyaürülékhez hasonítható. Ezt a szagot azért árasztja magából egyébként, hogy odavonzza a legyeket, azok pedig így a spóráikat tovább viszik.

Címlapfotó: Facebook/Australia & New Zealand Fungus Identification/Kim Broad

24 óra