Előkerült egy videó: döbbenetes baleset az atlétikai VB-n - sportolók is érintettek

Baleset történt a 200 méter elődöntője előtt a budapesti atlétikai világbajnokságon. Az eseményeket kamerák is rögzítették, a felvétel futótűzként terjed.

Összeütközött két olyan kis jármű csütörtök este, ami a bemelegítésről a stadionba szállítja a versenyzőke. A jamaicai sprinter, Andrew Hudson szemébe az elmondása szerint egy üvegdarab került, alátása elhomályosodott. A futamot elhalasztották és később rendezték meg, de Hudson nem jutott be a döntőbe. A balesetről készült felvételen jól látszik, hogy az egyik járműből egy önkénte ski is zuhant. Majd felállt és néhány lépésre elsétált az ütközés helyszínétől. A 26 éves jamaicai sportoló az ütközés után a jobb szemét szorította. 

Fotó: Profimedia/RedDot

Hudson az ütközés után a jobb szeme elé tartotta a kezét. A vele és az amerikai Noah Lyles 100 méteres világbajnokkal közös futamot ezután elhalasztották. "Az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méteres síkfutás elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki és kivizsgálja az esetet" - állt a szervezők közleményében.

Miután Hudson kiesett, a versenybíróság hosszasan tanácskozott. Aztán váratlan döntést hoztak.

Lapozz a folytatásért!

24 óra