A játék és fejlődés színtere a gyerekszobában: a játszószőnyeg

Az olyan nagy igénybevételnek kitett helyiségekben, mint a gyerekszoba, strapabíró szőnyegre van szükség, mely játékos és stílusos is egyben. Ez a kiegészítő nemcsak egységet ad a szobának, hanem melegséget és kényelmet biztosít a gyerkőcök számára. (X)

Biztonságos játéktér, ahol forgolódhatnak, pihenhetnek, miközben saját kis világukban elvonulhatnak. A mömax gyerekszőnyegeinek kínálata változatos, a kisebb és nagyobb gyerekek igényeihez is találunk benne megfelelő modellt. A tökéletes játszószőnyeg megtalálásához többféle szempontot kell figyelembe vennünk. 

Miért kell szőnyeg a gyerekszobába?

Vannak gyerekek, akik nem szívesen tartanak rendet szobájukban. Ilyenkor felmerül a szülőben a kérdés, hogy minek nekünk szőnyeg, ha úgyis tele lesz dobálva játékokkal, így értelmét veszíti a használata. Tudnunk kell azonban, hogy a szőnyeg tökéletes védelmet nyújt a gyerkőc számára, ha a parkettázott padlón elesik. Mivel nem fixen rögzített kárpitról van szó, így bérelt lakásban is könnyen elhelyezhetjük. 

De nemcsak gyermekünket védheti meg az ütésektől a játszószőnyeg, hanem a faburkolatokat is a karcolásoktól, melyeket az önfeledt játék hevében ejthetnek a kicsik. A nagyobbak esetében a nem túl bolyhos felület a megfelelő, mert így az építőkockákkal, guruló autókkal akadálymentesen tudnak játszani.

Jó stílusválasztás fontos!

A legfontosabb a szőnyeg kiválasztásakor a megfelelő minta megtalálása. Gyermekünk kedvenc elfoglaltsága, mesehősei, nagyban befolyásolják a döntésünket. 

Mindannyian láttunk már gyerekszőnyeget, melynek mintázata épületeket és utakat formázott, amin a kicsik órákat tudnak eltölteni autóikkal. Természetesen a legtöbb fiú imádja az ilyen típusú kárpitot, azonban néhányan közülük inkább a dinókkal szeretnek játszani, és persze a kislányokra is gondolnunk kell, akik az állatos vagy hercegnős mintával teli gyerekszőnyegen érzik jól magukat.

A gyerekszőnyeg anyaga

A legkisebb gyerkőcök szobájának kiváló kiegészítője a hosszú szőrű, puha, nagyméretű szőnyeg. Az épp járni tanuló, kúszó-mászó babáknak jobb választás ez, mint a durvább felületű, vékony szőnyeg, ami horzsolásokat okozhat.

Bármely korosztályba is tartozik gyermekünk, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a szőnyeg alja csúszásgátlóval legyen kiegészítve. A rohangálás, heves játék közben előfordulhat, hogy a nagyobb lendület miatt a nem fixen rögzített szőnyeggel együtt esik el a gyerek, ami súlyos balesetet is okozhat. 

A kisebb gyerekek szobájába leginkább ajánlott szőnyegtípus a mosható változat, melynek mérete és anyaga megengedi, hogy a mosógépben könnyen tisztítsuk. A naponta előforduló balesetek, mint például a kiboruló italok, földre pottyant ételmaradék miatt célravezető az egyszerű tisztíthatóság. Amennyiben pamutból készült változatot választunk, akkor ügyeljünk arra, hogy természetes módon száradjon, mert szárítógépbe helyezve a mérete összemehet.

A mömax kínálatában szerencsére minden típusnak megfelelő darabot megtalálunk, így valóban a gyermekeink igényére szabhatjuk a szőnyegvásárlást.

 


 

24 óra