Mérhetetlen luxusban éltek, de: hosszú évekre rács mögé kerülhet a banda - Fotók

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, emberölés előkészülete és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A TWN.hu információi szerint a kábítószer-kereskedő bűnszervezet egy év alatt 1,8 millió euró (mintegy 600 millió forint - a szerk.) értékű kábítószert szerzett be. Az ügyészség rájékoztatása szerint a négy tagból és három végrehajtóból álló bűnszervezet irányítója – egy budapesti férfi – 2019 végén elhatározta, hogy Szerbiából kereskedelmi mennyiségben marihuánát, speedet, extasyt és kokaint szerez be azért, hogy az ország több pontján viszonteladóknak tovább értékesítse.

"Tevékenységébe bevonta az egyik autókereskedő üzleti partnerét is, akivel ezután együtt fektettek be pénzt a kábítószerek megvásárlásába. A bűnözői csoport az egyes részfeladatokra további tagokkal bővült: a kábítószerszállítmány átvételét, átcsomagolását, kisebb adagokra bontását, a kábítószer előállítás folyamatának felügyeletét egy bizalmi emberük végezte, míg a további tagok, illetve végrehajtók az értékesítésben, a befolyt bevétel továbbításában és a kintlévőségek beszedésében jártak el" - írja az ügyészség.

Egy viszonteladó azonban nem fizetett: egy szerb bérgyilkost bíztak meg, végezzen vele... De a sors közbeszólt!

DÖBBENETES KÉPEK: milliókkal "dobálózott" a banda - leszámolásra készültek
  • drog 600 millió ügyészség bűnügy
  • drog 600 millió ügyészség bűnügy
  • drog 600 millió ügyészség bűnügy
  • drog 600 millió ügyészség bűnügy
  • drog 600 millió ügyészség bűnügy

Címlapfotó: Magyarország Ügyészsége

24 óra