Frissítették a riasztást: jéggel, felhőszakadással, viharos széllel érkezik a front - itt csap le

Az Országos Meterológiai Szolgálat (OMSZ) szombaton frissítette a riasztását: a fél országot letarolhatják a zivatarok és felhőszakadások.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma főleg a Dunától keletre, elsősorban az Északi-középhegység tágabb térségében és az Észak-Alföldön, majd estétől már a Duna-Tisza közötti területen és a Dél-Alföldön lehetett elszórtan záporokra, zivatarokra számítani. A friss riasztásuk szerint az ország felében, gyakorlatilag a Dunától keletre lehet még számítani viharokra.

Zivatarok miatt ezekre a vármegyékre adtak ki riasztást:

Fotó: Met.hu

A met.hu-n szombaton nem sokkal déli 12 előtt megjelent frissítés szerint az "intenzívebb gócokat viharos széllökés (>60-70 km/h), felhőszakadás (lokálisan >20-30 mm), illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti". Hozzáteszik: várhatóan vasárnap hajnalban csillapodik a légkör az említett tájakon. 

Fotó: Met.hu

Jó hír mindenki számára, hogy az OMSZ szerint vasárnap napközben az ország túlnyomó részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. Legfeljebb a keleti, délkeleti határ közelében alakulhat ki kis eséllyel egy-egy zivatar.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra