"Mi van te kutya?" - Szabadnapos rendőrt zaklattak a konditeremben, a kamera mindent rögzített - Videó

Az ügyészség friss közleménye szerint a két férfit zaklatással vádolta meg az ügyészség.

A vádirat szerint idén március 6-án mentek gyúrni a pécsi edzőterembe. "Az idősebb férfi felfigyelt a rendőrként dolgozó sértettre és megkérdezte társát, hogy honnan ismerik őt. A sértett férfi ezt hallva ránézett az idősebb vádlottra, aki ismét megkérdezte, ekkor már a sértettől, hogy honnan ismerik egymást. A sértett erre azt felelte, hogy biztosan együtt dolgoztak" - írja az ügyészség. A 46 éves férfi végül körbekérdezett a teremben, így tudta meg, hogy a férfi rendőr.

"A vádlottak ezután elsétáltak a sértett mellett, közben az idősebb vádlott kezeit ökölbe szorítva szidalmazta a sértettet. Amikor a sértett ezt számon kérte, tovább szidalmazta őt, felemlegetve azt, hogy a sértett rendőr, majd megfenyegette azzal, hogy megverik" - így az ügyészség, majd az is kiderült: a két férfi megpróbálta kicsalni az utcára a rendőrt, hogy „játsszák le”. Az idősebb férfit végül az edzőterem üzemeltetője vezette ki a teremből, ott azonban azzal fenyegették a férfit, megvárják.

A rendőrt másnap is keresték a teremben, de nem volt ott. A zaklatás miatt akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat a két férfi.

Címlapfotó: Facebook/NemzetiVédelmi Szolgálat

24 óra