Frissítették: 8 vármegyére adtak ki narancssárga riasztást, leszakad az ég

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) péntekre az eső miatt. Narancssárga is érvényben, újabb árvizek jöhetnek.

A TWN:hu információi szerint felős, párás lesz a péntek a délelőtti órákban, majd délutánra elkezdődik a gomolyosodás. "Az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Sok helyen, adott pontban akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet" - írja a met.hu. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. 

Az egész országra riasztást adtak ki: 8 vármegyére narancssárgát!


Fotó: Met.hu

Az OMSZ veszélyjelzése szerint országszerte lehetnek zivatarok, és felhőszakadások is. "Ennek a Dunántúl nyugatabbi tájain van valamivel alacsonyabb valószínűsége. Rövid idő alatt 25-50, kisebb körzetekben akár 50 mm-t meghaladó mennyiség gyűlhet össze, utóbbira (illetve villámárvízre) az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld középső, nyugati részén, valamint a Dunántúl északkeleti megyéiben és a Duna mentén a legkedvezőbbek a feltételek" - írják a honlapjukon..

Átmeneti viharos széllökés, jégeső sem kizárt a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző. 

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra