Frissítették a riasztást: 15 vármegye érintett - jég, zivatarok, felhőszakadás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a péntek, és a hétvége is csapadékos lehet az ország jelentős részében. Jég, felhőszakadás, zivatarok.

A TWN.hu információi szerint napos idő várható pénteken, időnként megerősödhet a gomolyfelhő-képződés. "Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain fordulhat elő csapadék. Az északias szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek" - írja az OMSZ a honlapján.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: Met.hu

"Pénteken napközben legnagyobb számban az ország középső harmadában (a Nyugat-Dunántúlon nem, a keleti területeken viszont csak elvétve) számíthatunk zivatarok kialakulására" - írja a met.hu, és a riasztásból kiderült: 15 vármegyére zivatarok miatt adták ki.

Fotó: Met.hu

8 vármegyében akár felhőszakadásra is lehet számítani!

"A zivatarokat viharos széllökés és jégeső (1-2 cm) kísérheti, az intenzívebb gócokhoz emellett felhőszakadás (> 30 mm) is társulhat. Szombatra virradóan a zivatartevékenység a Duna vonalában maradhat fenn" - írja ezzel kapcsolatban az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra