Berregő láncfűrésszel várta haza az apját István, majd horrora illő jelenetek kezdődtek Érden - Fotók

A 34 éves férfi a sufniból előkereste a hatékonynak ítélt láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta hazatérő szülőjét - kezdi a beszámolót a rendőrség.

"Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun. A beindított láncfűrésszel, „megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt. Miközben a szülő elesett, fia a lefulladt láncfűrész mozdulatlan fogazatával találta el védekező és hátán csúszva menekülni próbáló apja kezét, hasát, lábát" - olvasható a police.hu-n. A gyerek ezt követően megpróbálta a motoros fűrészt újra beindítani, az apja meg az utcára szaladt, hogy segítséget kérjen. Fia utána eredt a berregő masinával, de egy rokona rábeszélte végül, tegye le.

Fotó: Police.hu

"Az 53 éves apát kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak, de ez nem támadóján múlt. A 34 éves K. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, őrizetbe, majd letartóztatásba került" - folytatják a zsaruk, majd azt is elárulták: idén április 7-ig korlátozták őt, Viszont távolságtartást rendeltek el az ügyben. K. István beismerte a tettét, sőt, elmondta, a cselekedete után át is öltözött, mert tudta, a rendőrségre fogják vinni, ahol tiszta ruhában kell lennie.

Az áldozat bal kezén, bal lábszárán és hasán szenvedett felületi-, illetve hámsérülései, véraláfutásai 8 napon belül gyógyultak.

A szakértő szrint az eszköz, a megtémadott testtájékok és kijelentések mind arra utalnak, hogy tényleg meg akarta ölni az apját a férfi. Hogy nem sikerült, az csak az apa védekkezésének és a véletlennek köszönhető - leállt a fűrész és nem indult újra.

Címlapfotó: Police.hu

 

24 óra