Íme a 3 kérdés, amire csak zsenik és skizofrének tudják a jó választ

Az, hogy egy ember tud-e válaszolni egy egyszerű kérdésre, sokat elárul arról, mi járhat a fejében. Vannak olyan helyzetek azonban, amikor nem biztos, hogy örülünk, ha tudjuk a választ.

A következő kérdéseket világszerte arra használják a pszichológusok, hogy megtudják: valaki zseni vagy segítségre szorul (például skizofrén) - esetleg mind a kettő. De akkor lássuk azokat a kérdéseket, amelyek egyértelmű választ adhatnak, közzéjü tartozol-e.

1. Mi a közös egy kannában és egy gőzhajóban?

Fotó: 123rf.com

2. Mi a közös egy versenyautóban és egy tornádóban?

Fotó: 123rf.com

3. Mi a közös egy cipőben és egy ceruzában?

Fotó: 123rf.com

Skizofrén vagy zseni?

Ha nem tudtál válaszolni a kérdésekre, ne aggódj: teljesen normális vagy, az elméd egészséges. Ha azonban játszi könnyedséggel robbantak ki belőled a megoldások, akkor a Birghtside szerint, ahol a tesztet találtuk, érdemes megvizsgáltatnod magad, hogy minden rendben van-e.

Ez a fajta teszt egyébként szép példája a kontrapozíciós módszernek, amelynek segítségével sikerülhet feltárni a vizsgált illető tudatosságát. Ha egy "normális" embertől megkérdezik, hogy mi a közös egy varjúban és egy asztalban, bizonyára azt válaszolja, hogy semmi. Ez elfogadható, hiszen a két dolgot nem lehet összehasonlítani. Egy skizofrén azonban rögtön mélyebb összefüggéseket keres és szinte rögtön gondolkodás után rá is jön, hogy az emberek leveleket írnak az asztalon, és a varjú tollából például készíthető íróeszköz.

De nézzük a megoldásokat! Aztán a galéria alatt megtalálod a magyarázatot is!

ÍME A VÁLASZOK! Ha nem tudtál válaszolni, segítünk!
  • skizofrén vagy zseni
  • skizofrén vagy zseni
  • skizofrén vagy zseni

De hogyan tudunk megkülönböztetni egy skizofrént egy zsenitől? Úgy, hogy míg előbbiek a fentiekhez hasonló kérdésre azonnal válaszolnak, egy zseninek idő kell ahhoz, hogy összerakja a dolgokat. Koncentrál, eldobja a fölösleges részleteket és végül rálel a tökéletes válaszra

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra