Az 5 legnépszerűbb úticél, ahol a legnagyobb az esély a megbetegedésre - Fotók

Nem mindennapi kutatás készült el: több millió utazó bejegyzése alapján derült ki, melyek azok a a helyek, ahol a legnagyobb a valószínűsége, megbetegszünk a nyaralás alatt.

Viszek a bőröd, kiütéseid lesznek, hányinger gyötör, vagy épp egekbe szökik a lázad - ezek mind-mind olyan tünetek, amelyekkel az ember nem szívesen találkozik a nyaralása során. Pláne, ha egy elhúzódó betegségről van szó, ami akár még kórházi ellátást is igényel. Ilyenkor sokszor nem csak a nyaralás megy menthetetlenül tönkre, nem várt kiadásokkal is szembe találhatjuk magunkat. A Forbes Advisor tanulmányából most azonban kiderült, hogy melyek azok az úticélok a világon, ahol a legnagyobb a megbetegedés kockázata.

via GIPHY

HIhetetlen: a legnépszerűbb utazási fórumokon közel 2,4 millió bejegyzést elemeztek a szakemberek olyan kulcsszavakra, mint például a "szalmonella", a "gasztroenteritisz", vagy épp az "ételmérgezés", az eredményeket pedig összevetették az ajénlott, vagy kötelező védőoltásokkal, valamint a malária kockázatával az adott úticél tekintetében. Sőt, mivel a nyaralás során kialakult betegségek egyik leggyakoribb oka a szennyezett víz, a kutatásba ezt is belekalkulálták. Az eredmény: a "Forbes Advisor Travel Bug Index", amelyben a 0-tól 100-ig terjedő skálán a legmagasabb megbetegedési kockázattal rendelkező úticélokat sorolták fel.

Minél magasabb a pontszám, annál valószínűbb, hogy a turisták megbetegednek.

FOTÓK: íme az 5 népszerű útcél, ahol szinte biztos, hogy megbetegszel!
  • TP 5 úticéljának megbetegedés
  • TP 5 úticéljának megbetegedés
  • TP 5 úticéljának megbetegedés
  • TP 5 úticéljának megbetegedés
  • TP 5 úticéljának megbetegedés

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra