Riasztást adtak ki az egész országra - Mutatjuk a részleteket

A TWN.hu infprmációi szerint egy borús, felhúős nappal indul az új hét, országszerte zovatarokra lehet majd számítani. Figyelmeztetést is kiadtak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. "Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb" - írja a met.hu. Hozzáteszik: késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő. 

Fotó: met.hu

Az OMSZ ugyanakkor az egész országra riasztást adott ki a lehetséges zivatarok és jégeső miatt. "A reggeli, délelőtti órákban elsősorban még a Duna-Tisza közén, majd a Tiszántúlon fordulhatnak elő zivatarok, majd a déli óráktól egy új hullámban ismét labilizálódik a légkör és megnő a zivataresély a Dunántúlon is. Napközben több helyen alakulhat ki zivatar és egészen a késő éjszakai órákig kitarthat a zivatartevékenység" - írják..

A cellákat mindkét nap intenzív csapadékképződés, szélerősödés és kis méretű jégeső kísérheti. 

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

 

24 óra