Zivatarok, eső, jég: 7 vármegyére adtak ki riasztást csütörtökre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint az ország nyugati felében esőre, zivatarokra lehet ma számítani. 

A TWN.hu információi szerint csütörtök estig a Dunántúlon valószínű többfelé eső, a nyugati tájakon nagyobb mennyiség is eshet, estétől már keletebbre is lehet záporos jellegű csapadék. "A légmozgás többnyire élénk vagy mérsékelt lesz, a Nyugat-Dunántúlon viszont megerősödhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos nyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz" - írja a met.hu.

Hozzáteszik: késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó: met.hu

A honlapjuk alapján ugyanakkor hét vármegyére figyelmeztetést is kiadtak a csapadék miatt. "Csütörtökön reggel nyugat felől csapadékzóna érkezik, melyből csütörtök éjfélig a Nyugat-Dunántúlon tartós, áztató eső várható, területi átlagban 20 mm-t meghaladó, helyenként akár 30 mm-t is megközelítő csapadékmennyiséggel" - írják ezzel kapcsolatban.

Négy vármegyében zivatarok...

...háromban eső miatt adtak ki riasztást.

"Csütörtökön az esti óráktól a záporok mellett esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat, melyekhez elsősorban intenzív csapadék (10-20 mm), átmeneti szélerősödés (~50-60 km/h), esetleg kisméretű jég (< 1 cm) társulhat" - teszi hozzá az OMSz a honlapján.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

VIDEO
Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel

24 óra