Mínuszok, csapadék, szél - 7 vármegyére adtak ki riasztást

Heves széllökésekkel érkezik a lehülés, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerda hajnalra már mínuszokra ébredhetünk országszerte.

Vastag felhők borítják be kedden az ország keleti és délkeleti területeit, északnyugatabbra a TWN.hu információi szeirnt naposabb idő várható. Az OMSZ előrejelzése szeirnt döntően a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő változó halmazállapotú csapadék. "Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. Késő estére -4 és +5 fok közé hűl le a levegő" - írják a honlapjukon.

Azaz szerdán reggel mínuszokra ébredhetünk majd.

Fotó: met.hu

Kedden reggel a met.hu-n megjelent bejegyzés szerint hét vármegyére adtak ki riasztás a heves széllökések miatt. "Kedden napközben az északkeleti megyékben, a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében viharossá (~60-70 km/h) fokozódik az északias szél, a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/h-t" - írják.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra