Csodát emlegetnek: döbbenet, miért kínált pénzt a Down-szindrómás fiú anyja - Fotók

A fiú szüleinek a szíve megszakadt, hogy ilyen állapotban látják őt. Christian mindig szerette a társaságot.

"Egyszer elmentünk pizzázni, és meghívott egy 15 fős építőmunkás társságot" - emlékezett az anyuka, akinek nem mindennapi ötlete támadt. "Arra gondoltam, mi lenne, ha fizetnék egy helybélinek, aki szeretne egy kis plusz pénzt keresni, hogy havonta kétszer lógjon Christiannal. Gondoltam, ez mindkettőjüknek segítene" - mondta. Az elhatározását tettek követték: egy nyilvános Facebook-posztban tette közzé a felhívását. 80 dollárt, azaz közel 30 ezer forintot ajánlott fel azért, hogy valaki két órát töltsön a fiával.

"Mindössze annyit kell tenned, hogy leülsz vele és videojátékozol a szobájában. Semmi mást" - olvasható a bejegyzésben.


A nő ragaszkodott a fizetéshez, és megígérte, sosem hagyja kettesben a "barátot" a fiával. Így akarta bebiztosítani magát, hogy a vállalkozók el is jönnek és teljesítik a vállaltakat. "Sokan mondták neki, hogy "egyszer majd meglátogatom", de sosem látogatták meg" - magyarázta ezzel kapcsolatosan. Fontos felvétel volt továbbá, hogy a fia soha ne tudja meg, hogy ezért bárki fizetést kap.

A posztja futótűzként terjed el, és valóságos csoda lett a vége!

A poszt másnpaján Donna valóságos csodára ébredt. A bejegyzését több ezerszer osztották meg, és világhírű lett. Olyannyira, hogy be is pánikolt és majdnem törölte magát a Facebookról. Aztán észrevette, hogy rengeteg fogyatékkal élő gyermek családja jelentkezett, hogy barátkozhatnának. Ráadásul a felhívásra is sokan jelentkeztek. Viszont senki nem volt hajlandó pénzt elfogadni cserébe.

Christian híresség lett a környéken, de az ország határain túl is. 

Az elmúlt hetekben nemcsak rendőrök látogatták meg, hanem tévécsatornák is interjút készítettek vele. Rengeteg ajándékot is kapott. Sőt, márciusban a közeli Wentzville város polgármesterévé is kinevezik egy napra.

Aki pedig barátkozni szeretne vele, sorszámot kell húznia, júliusig megtelt a naptárja!

Címlapfotó: Facebook/DonnaHerbert

24 óra