Kerületeken át üldözték a zsaruk a féktelenül száguldó Benjámint, kiderült, miért volt sürgős neki - Videó

A 26 éves srác az autójában ült, amikor igazoltatni akarták. Váratlanul rálépett a gázra...

Több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől a fiatal férfi, a rendőrség most friss hírt közölt az ügyében indult nyomozással kapcsolatban A TWN.hu információi szerint közúti ellenőrzésnek indult, majd életveszélyes hajsza lett egy rendőri intézkedés vége 2021. február 4-én 16 óra 30 perc körül Budapest XV. kerületében, a Pozsony utcában. "A járőrök egy parkoló autó vezetőjét akarták intézkedés alá vonni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket a gázra lépett, és elhajtott" - írják a közleményükben.

Fotó: Youtube/PoliceHungary

"A rendőrök megkülönböztető fény-és hangjelzés használata mellett a XIII. kerületen át egészen Újpestig követték a szürke autót, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Menekülés közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott, valamint a járdán haladó gyalogosokat is veszélyeztette; két embernek félre kellett ugrania a száguldozó kocsi elől. Végül az autós kutyaszorítóba került; egy szemből érkező kocsi útját állta, így a rendőrök utolérték és elfogták" - írja a police.hu, a hajtóvadászatról pedig egy megdöbbentő felvételt is közöltek.

Úgy tudjuk, a 26 éves K. Benjámint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályára előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Ráadásul a nyomozás során az is kiderült, hogy a 26 éves srác kábítószer hatása alatt ült a volán mögött - ezért is felelősségre vonják majd. A férfi beismerte a bűncselekményt, vallomást azonban nem tett. 

Vádemelést javasolnak az ügyében.

Címlapfotó. Youtube/PoliceHungary

24 óra