Ízléstelenség a köbön: mosolyogva szelfizett Pelé koporsójánál a FIFA elnöke

A FIFA elnöke ismét a címlapokon, ám ezúttal sem túl pozitív színben. 

A brazil szurkolók hétfőn a Santos FC stadionjában tartott nyilvános virrasztáson búcsúzhattak el a nemzeti hősüktől, Pelétől. Az eseményre elutazott Gianni Infantino, a FIFA elnöke is. Ami ezek után történt, arra nem nagyon vannak szavak. Kép róla viszont igen! Ez alapján Infantino mosolyogva pózolt Pelé koporsójától néhány méterre a Santos néhány korábbi játékosával és lőtt szelfiket. Ezeken a képeken látszik, hogy a Santos FC-ben Pelé egykori csapattársaival, Manoel Maria-val és Lima-val fényképezkedett.

Fotó: Profimedia/RedDot

Infantino a képeit egyelőre nem osztotta meg, a legendás játékostól a hivatalos médiafotókkal búcsúztak el egyelőre. "Pelé hihetetlen, egyedülálló örökséget hagy a labdarúgásra. Olyan ajándékot kapott Istentől - olyan ajándékot, amellyel csak kevés ember rendelkezik, hogy a futballon keresztül képes volt megérinteni ennyi ember szívét és érzelmét. Emberek milliárdjai fognak rá emlékezni világszerte - köztük sokan, akik hozzám hasonlóan soha nem látták játszani" - így Infnatino.

Ezt követően dobta be a FIFA-vezér az ötletét, ami azóta szémos vihart korbácsolt a közösségi oldalakon. "Most gondoskodnunk kell arról, hogy mi - a futball világa - örökké emlékezzen Pelére. Ezért javaslom, hogy mind a 211 tagszövetségünk tisztelegjen emléke előtt azzal, hogy az ő tiszteletére nevezi el egyik stadionját" - így Infantino

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra