Riasztást adtak ki 9 megyére - Mutatjuk a térképeket

Az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből kiderült, hogy akár rekordmeleg is lehet 2023 másdik napján, ugyanakkor több megyére figyelmeztetést is kiadtak.

A TWN.hu információi szerint elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. "Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak" - írja honlapján az OMSZ. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul.

"Általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak, azonban a délnyugati határvidéken pár fokkal melegebb, a tartósan borult északi, északkeleti tájakon viszont jóval hidegebb is lehet" - írja a met.hu. Késő este 3 és 12 fok valószínű. 

Fotó: met.hu

Az OMSZ kilenc megyére adott ki figyelmeztetést. "Éjszaka nagy területen képződött köd, amely hétfőn napközben alapvetően feloszlik, zsugorodik, de néhol, főleg az Északi-középhegység térségében tartósan is megmaradhat. Estétől az ország északi felén ismét a látási viszonyok romlására számíthatunk" - írják. 

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra