Katasztrófa: elöntötte a víz Petra történelmi városát - Turisták ezreit kellett evakuálni - Videók

Néhány hete a TV2 Ázsia expressz sztárjai is ellátogattak a világhírű jordán városba, amit most a természet pusztít épp.

Szokatlanul heves esőzések sújtották a régiót, aminek következményeként Petra ősi romvárosát hatalmas víztömegek árasztották el. Jordánia leghíresebb látványosságát hétfőn teljesen ki kellett üríteni a helyi hatóságok szerint. A Ynetnews izraeli hírportál információi szerint több mint 1700 ember, többségük turista tartózkodott a Petra környékén. Mindannyiukat evakuálták.

Fotó: 123rf.com

A közösségi oldalakon eközben sorra bukkannak fe a videók a katasztrófárról. A szűk szurdokok megteltek vízzel, miközben a sivatagi város ikonikus főkapuja teljesen víz alá került. Nem messze onnan a víz egy tömött kisbuszt is lesodort az útról. Három embert kórházba szállítottak. A hatóságok most azon dolgoznak, mielőbb megtisztítsák a látványosságot, hogy a látogatók ismét könnyen bejussanak a régészeti lelőhelyre.

A heves esőzések már 2018-ban is sújtották a világörökségi helyszínt, akkor 13 ember halt meg. Petra 1985 óta az UNESCO Világörökség része, és évente százezrek látogatják meg az egyedülálló kulturális emlékművet.

MEGRÁZÓ VIDEÓK: így öntötte el a víz Petra-t, a történelmi várost!
  • Petra árvíz
  • Petra árvíz
  • Petra árvíz

Címlapfotó: Twitter/ScreenShot

24 óra