"Vegyi anyagot kilövő" fegyverrel lőttek egy férfira a Nyugati téren - Ő a tettes

Elfogták és gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, aki csütörtök délelőtt két lövést adott le egy vegyi anyagot kilövő fegyverrel, a Nyugati téren - közölte a rendőrség.

"Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága, miután 2022. december 22-én 11 óra körül bejelentés érkezett, hogy valaki a VI. kerületi Nyugati téren a villamosmegállóban kétszer rálőtt egy férfira" - közölte honlapján a rendőrség. A TWN.hu információi szerint a rendőrök négy percen belül fogták el a lövöldöz férfit, aki a "nála lévő fegyverhez hasonlító tárgyat a rendőröknek átadta. A helyszínen megállapítást nyert, hogy az eszköz egy vegyi anyagot tartalmazó, folyadéksugár kilövő eszköz" - írja a police.hu. A közleményük címében viszont paprikasprayről írnak, így feltételezzük a kettő egy és ugyanaz.  

A 43 éves férfit a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra