Ő a világ legkisebb embere - Szeret mobilozni, csak nehéz neki cipelni - Fotók

Egy dubaji irodában háromszor is megmérték, majd bejelentették, ő a világ legkisebb embere.

Az alig 20 éves iráni Afshin Ghaderzadeh hivatalosan is a világ legkisebb élő embere lett. A Guinness Rekordok Könyve szerint az iráni pontosan 65,24 centiméter magas, ráadásul a másik álma is megvalósult, a világ legmagasabb épületébe, a közel 830 méter magas Burj Khalifa-ba is ellátogathatott, ahová a szülei is elkísérték. Kiderült róla, alig 700 grammal jött a világra és jelenleg 6 és fél kilót nyom.

Fotó: Profimedia/RedDot

A fizikai gyengesége miatt viszont iskolába nem tudott járni, ezért soha nem tanult meg rendesen írni és olvasni. A nevét azonban már saját maga írta be a rekordok könyvébe, amire nagyon büszke. És amiben nagyon gyakorolott, az a mobilozás, de - mont mondja - a készülékeket "nehéz sokáig cipelni, de még így is boldogulok". Apja azt is hozzátette, hogy a fiának az alacsony termetén kívül nincs más egészségügyi problémája.

Fotó: Profimedia/RedDot

A méretei miatt a 20 éves Afshin nem talál magának munkát, így a szüleinek kell előteremtenie a pénzt a kezelésére is. A világ legkisebb embere addig is tévézik, a leginkább meséket és focimeccseket. Az Esteghlal Teherán szurkolója és szenvedélyes táncos is. Bár önállóan is tud járni, nagyon szereti, ha valaki cipeli. "Az álmom az, hogy segíthessek a szüleimnek. A Guinness Könyvnek köszönhető világszintű elismerés segíthet megvalósítani az álmomat" - mondta.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra